Gyulai Várfürdő – gyógyászat zárva

A Gyulai Várfürdő hivatalos tájékoztatása:

Kedves Vendégeink!

Az új koronavírus fertőzés megjelenése miatt kialakult helyzetben igyekszünk mindent megtenni Vendégeink zavartalan és biztonságos pihenése érdekében: Vendégeink, kollégáink egészsége számunka a legfontosabb! Ezért Önök és kollégáink egészségének védelme érdekében a Gyulai Várfürdő gyógyászati részlege, illetve Beauty Masszázs Szalonja 2020. 03. 14-től határozatlan ideig nem fogad vendégeket. A kiírt medencefürdő kezelések a fürdő nyitvatartási idejében továbbra is igénybe vehetők. Bővebben…

Változik a gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása

Egy órával korábban nyit és zár január 21-től az Almásy-kastély, a vár, az Erkel emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár.

Az új nyitvatartási renddel a kiállítóhelyek a látogatói szokásokhoz igyekeznek alkalmazkodni. A téli tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy 16 órát követően teljesen lecsökken a látogatók száma, míg délelőtt az eddigi 10 órai nyitást megelőzően is volna igény a látogathatóságra. Bővebben…

Ezek a települések szedik a legtöbb idegenforgalmi adót

A KSH rendelkezésre álló adatai alapján 2018-ban országosan közel 15 milliárd forint szedtek be a helyi önkormányzatok idegenforgalmi adóból, amely fontos bevételi forrás a jelentős vendégforgalommal rendelkező hazai települések számára.

A 2003-ban bevezetett idegenforgalmi adó (IFA) folyamatosan az érdeklődés középpontjában áll, érdemes ezért újból áttekinteni, hányadán is állnak településeink azzal a helyi költségvetési rendeletben meghatározott és így helyi adóként kezelendő IFA-val, amelynek bevételeivel teljes egészében maguk gazdálkodhatnak. Bővebben…

Első NTAK-statisztika: 70 ezren szilvesztereztek a szállodákban

December végéig mindegyik típusú szálláshelyet regisztrálni kellett a 2019-ben elindított Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerébe. A szállodák adatszolgáltatása alapján már láthatók az első trendek. Íme 2019 szilveszterének foglaltsága az NTAK alapján.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba eddig beérkezett szállodai adatok alapján elmondható, hogy 2019 szilveszterét több mint 70 ezren töltötték valamely magyarországi szállodában. A vendégek közel kétharmada belföldi volt. A budapesti szállodákban szilveszterezők 90%-a külföldről érkezett, míg a vidéki szállodákban 80% fölötti volt a magyar vendégek aránya – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Bővebben…

„Örökség és Élmény” díjat nyert el a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb nemzetközi elismerés a gyulai Almásy-kastélynak

Újonnan kiadott elismeréssel, az „Örökség és Élmény” díjjal ismerte el a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont tevékenységét a Heritage Hotels of Europe szállodaszövetség. Idén második alkalommal díjazta tagjait a nemzetközi szakmai szervezet, az elismeréseket vasárnap délután adták át – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

Bővebben…