Családi tárlatvezetés az Almásy-kastélyban

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont alkalmazkodva az ideérkező érkező látogatók igényeihez, délelőttönként családi tárlatvezetést kínál a kiállítóhelyre érkezőknek.

A minden nap 11 óra 30 perckor kezdődő tárlatvezetésen a kastély kollégái a gyermekekre koncentrálva, a korcsoportra szabott módon és időtartamban mesélnek arról, milyen lehetett az élet a kastélyban a 19. század második felében. Mindezeknek köszönhetően a tárlatvezetés alatt nincs toporzékolás, türelmetlenkedő kézen húzás, még az 5-6 éves csemeték is tágra nyílt szemekkel követik a tárlatvezetőket. A szülők a legkisebbekkel is kellemesen végignézhetik az egykori főúri lakot, hiszen a rövidebb vezetés mellett ittlétüket könnyíti a babahordozó is, amit továbbra is díjtalanul biztosítanak a kastélyban.

A családi tárlatvezetés természetesen ezután is élményszerű és rendkívül informatív a szülőknek is. Tartalmában nem veszít ugyanis eddigi szakmaiságából, a forma és a rövidebb vezetés azonban lehetővé teszi, hogy ne türelmetlenkedő gyermekükkel kelljen foglalkozniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.