Gyula lesz az ötödik legnépszerűbb belföldi úti cél

Több mint kétszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a hosszú hétvégén

Gyula lesz az ötödik legnépszerűbb úti cél az országban a nemzeti ünneppel egybeeső hosszú hétvégén – derült ki a szallas.hu lapunkhoz eljuttatott friss elemzéséből.

A szállásfoglaló portál szerdai közleményében kiemelik: az év eleji négynapos pihenőt követő második hosszú hétvégén több mint kétszeresére nő a belföldi turizmus forgalma.

Mint írják, az átlagos foglalási érték ötvenezer forint, ami nagyjából ötödével magasabb a márciusban szokásosnál. Hozzáteszik: a foglalások jellemzően két éjre szólnak, a szálláshelyek között pedig a wellness a legnépszerűbb.

A felmérés szerint minden ötödik üdülést SZÉP-kártyával tervezik fizetni a vendégek, az üdülések átlagos értéke 62 ezer forint. Az apartmanok, a négy- és a háromcsillagos hotelek fogadják a legtöbb vendéget, a foglalások kétharmada ezek valamelyikébe szól.

A közleményből az is kiderül: a legnagyobb vendégforgalomra Hajdúszoboszló, Eger és a főváros számíthat, de Szeged, Gyula és Hévíz felé is sokan utaznak. A legnépszerűbb települések toplistájára még Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Debrecen került fel.

A szallas.hu adatai szerint Magyarország nevezetességei közül a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és az egri vár a legvonzóbbak.

A foglalások többsége belföldre szól, a forgalomból a megyék között legnagyobb arányban Heves (12,8 százalék), Pest (9,1 százalék) és Zala (8,5 százalék) megye részesülnek. A külföldre indulók jellemzően Lengyelországba vagy Csehországba látogatnak – közölte a portál.

Forrás: www.gyulaihirlap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.