Változások a kombinált kiállítóhelyi belépőkben a LEGO miatt

Ahogyan arról a helyi médiumok beszámoltak már, LEGO kiállítás érkezik Gyulára. A művelődési központban felállításra kerülő néhány installáció mellett a Kohán Képtár lesz a fő helyszíne a május 1-26. között DÍJTALANUL megtekinthető kiállításnak – a tárlat a galéria kínálata mellett a kiállítóhelyek megtekintését lehetővé tevő jegycsomagok esetében is változást hoz.

A Kohán Képtár a fenti időszakban kizárólag a LEGO kiállításnak ad helyet; a Gyulaváriban született Kossuth-díjas festőművész, Kohán György alkotásai nem lesznek láthatók. Emiatt (és a LEGO ingyenessége okán) a kiállítóhelyek megtekintését lehetővé tevő két csomag összetétele is megváltozik.

Az 5200 forintos áron kapható Gyulakult csomagba (ami a vásárlást követő 4. nap zárásig érvényes) a Kohán Képtár megtekinthetősége helyett a Rádiótörténeti kiállítás kerül (megtalálható a Tourinform Iroda Gyula, Kossuth u. 7. szám alatti épületében). Mivel a Visit Gyula Card-dal a Rádiótörténeti kiállítás díjtalanul látogatható, a kastélyban és a várban megvásárolható, ún. Visit Gyula Card csomagból kikerül a Kohán Képtár és helyére az Időutazás a történelmi Szigeterőd területén elnevezésű városnéző program kerül. A 45-60 perces program minden hétfőn, kedden és vasárnap 10 órakor az Almásy-kastély bejárata elől indul. Előzetes jelentkezés nem szükséges, mert az érintett időpontokban Kocsis János idegenvezető a helyszínen várja az érdeklődőket, s mobilos leolvasó segítségével ellenőrzi, hogy a vendég megvásárolta-e a bérletet, azaz jogosult-e a túrán való részvételre.

A fenti változások az április 25-május 31. közötti időszakra érvényesek.

A LEGO kiállítás május 1-26. között hétköznapokon 9-17, hétvégenként 10-18 óra között lesz megtekinthető. A tárlat különlegessége, hogy nem csak nagyméretű terepasztalokat és figurákat láthatnak majd az érdeklődők, de három témában (LEGO Duplo, LEGO Friends, LEGO Classic) innovációs foglalkozásokkal is találkozhatnak.

Újdonság még május 1-től, hogy a Ladics-ház előzetes telefonos bejelentkezés nélkül lesz látogatható; kedden, csütörtökön és szombaton 10.00-13.00, szerdán, pénteken és vasárnap 13.30-18.00 között.

Forrás: gyulakult.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.