Egyhetes kiállítás – Régi vágású vizuális kalandor tárlata a Kohánban

43 KinK címmel Kukár István művésztanárnak nyílik kiállítása augusztus 30-án Gyulán, a Kohán Képtárban. A megnyitó 17 órakor kezdődik, a tárlat bő egy hétig lesz látható. Mint az elnevezés is sejteti, összesen 43 alkotás tekinthető meg, ami nem novellasorozatként, hanem sokkal inkább nagyregényként értelmezhető.

– A semmitől a semmiig, a fehértől a feketéig, ez a tárlat legfőbb üzenete – foglalta össze lényegre törő tömörséggel és hamiskás mosollyal Kukár István a kiállítás mondanivalóját, hozzátéve: ebben természetesen az összes szín és az utazás is benne van. Mint fogalmazott, benne van a filozófia, az életünk és a világunk, minden.

A kiállítás képei összefüggő történetként, nem pedig különálló sztorik halmazaként értelmezhetők. Minden kép klasszikus olajvászon technikával készült, önmagukban is érvényesülnek, azonban a 43 kép összessége, a kiállítás maga a mű.

Kukár István földrajz-rajztanárként dolgozik, ahogyan önmagát definiálja: vizuális kultúrát tanít, de ahogyan önmagát is jellemezte, vizuális kalandorként kifejezetten szereti kipróbálni az újdonságokat. Így jön a képbe az „elnyújtott pillanat”, a performansz. A 3T Csoport (NSzK), melynek Novák Attila és Szuhaj György mellett ő is tagja, egy performanszt fog előadni a megnyitón.

A tárlat természetesen mindenkinek (is) ajánlott, de főként azoknak, akik nem csupán csupasz képeket szeretnének látni, hanem mögöttes tartalmakat is. Akik szeretik, és jól ismerik a művésztanárt, még azok is fognak tudni újdonságokat találni, ahogyan Kukár István mondta, lehet, hogy még ő maga is talál valami újat. A kalandvágy a meghatározó.

Kukár István tárlata a Kohán Képtárban bő egy héten át, szeptember 8-ig tekinthető meg.

Forrás: gyulakult.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.