Szabadulószoba az Almásy-kastélyban

A gróf úr tiszteletteljes kérését egészen egyszerűen nem lehet visszautasítani. Jeles személyiség érkezik, a személyzet azonban nem áll a helyzet magaslatán. Az idő vészesen fogy, ezernyi tennivaló adódik. A cselédek, inasok segítségre szorulnak, ide egy igazi problémamegoldó kell! Ebben a helyzetben egészen egyszerűen nem szabad hibázni…

A magas rangú vendég érkezésének hírére felbolydul az úri lak. Sürög-forog a személyzet, a házvezető katonás fegyelemmel osztogatja az ukázokat. Minden perc számít, mire a vendég megérkezik, mindennek a helyén kell lennie. Ez és csakis ez lehet a szabadulás kulcsa. Az Almásy-kastély szabadulószobája december 27-31. között lesz látogatható.

Minderről Szilágyi Sándor történész-tárlatvezető adott tájékoztatást, aki ugyan minden kérdésre nem adott, nem adhatott választ, azt azért elárulta, hogy a legfeljebb ötszemélyes játékhoz a borospince szolgál majd helyszínként. Azt is elmondta, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni telefonon a 66/650-218 telefonszámon, illetve a kastely@gyulakult.hu mail címen lehet.

A kulisszák kialakítása jelenleg is folyamatban van, a képek illusztrációként szolgálnak. A borospince sokaknak ismerős lehet, mivel ebben a helyiségben tartják minden hónap első szombatján a pincetárlatot. A fej, illetve koponya nélküli csontvázak történetét ezen írásban nem részletezzük, azt azonban mindenképpen tudni érdemes, hogy ők nem kapnak szerepet a történetben.

Mint Szilágyi Sándor fogalmazott, mivel az állandó tárlat egyik legnagyobb erénye, hogy a cselédség mindennapjaiba és ünnepeibe nyerhetünk betekintést, ebben az attrakcióban is ez a történetszál kapta a legnagyobb hangsúlyt. Míg a vár szabadulószobája, a Kulcskereső inkább az ifjabb közönségnek, a kisebb gyermekeknek és családoknak szól, addig a kastély hasonló programja az idősebb korosztályt célozza.

Ez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag 18 év felettiek jelentkezhetnek, csak azt, hogy a feladványok nehézségi szintje erősebb lesz a várbeli megmérettetésnél.

 

Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot! – szabadulószoba

December 27-31. 

13.00-15.00

(december 31-én 14 óráig vagyunk nyitva)

Jegyár: 700 Ft/fő

 

Forrás: gyulaikastely.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.