A város fejlődése folytatódik

Megújul és turisztikai funkciót kap Gyula város egyik meghatározó műemlék épülete – gyermek szabadidős élményközpontot alakítunk ki az egykori alispáni lakban, a város turisztikai szempontból kiemelt jelentőséggel bíró területén, a Szent Miklós parkban.

Az épület hasznosításával a Gyulára érkező látogatók és a helyiek számára is szeretnénk új programokat biztosítani: pályázati támogatás segítségével egy gyermek szabadidős élményközpontot alakítunk ki benne, melyben napközbeni gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani. Az épület nem oktatási intézményként fog működni, viszont tartalmas szórakozást kínál majd a gyerekeknek.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek

A pályázatot csak kijelölt gyógyhelyi területen lehet megvalósítani, ezért csak a Várfürdő és környezete jöhetett szóba, de fürdőfejlesztésre nem fordítható az összeg. Fontos szempont, hogy egy városképi jelentőségű műemléket is megmentünk a fejlesztéssel, egy olyan épületet, mely mellett gyakorlatilag minden Gyulára látogató turista elsétál, ugyanakkor a helyiek számára is könnyen megközelíthető.
Lehet, hogy egy kép erről: fa és szabadtéri
A gyermekeket korcsoportok szerint külön-külön helyezzük el. A legkisebbek (1–2 éves korig) a bölcsődei részben elkerített területen játszhatnak, az óvodás korúak (3–6 évesek) egy nagyobb térben kapnak helyet, amely összeköttetésben áll a zsúrteremmel, a nagyok (7–14 éves korig) az épület másik részében, több szobában kerülnek elhelyezésre, ahol szellemi és mozgásformák játszva tanulását gyakorolhatják különböző eszközökön, gépeken, berendezéseken.
A játékok a következők szerint alakulnak:
➣ vizuális játékok (fizikai és számítógépes)
➣ fizikai mozgást igénylő játékok (jellemzően interaktív játékok és feladatok egyben)
➣ önképző fejlesztő játékok
➣ gondolkodást segítő logikai játékok
➣ ingerserkentő játékok

Lehet, hogy egy kép erről: fa és szabadtéri

A belső felhasználás mellett lehetőség lesz tavasztól kora őszig a telken belül az udvaron is játszani, illetve a burkolt felületen csoportos foglalkozásokat és színházi előadásokat tartunk majd, melyek mellett sportolási lehetőséget is biztosítunk a gyerekeknek. Az épület akadálymentesített lesz, így a szolgáltatásokat fogyatékossággal élők is igénybe vehetik.
A látogatók az időjárástól és járműtípustól függően a Szent Miklós park parkolóiban helyezhetik el a gépjárműveket, a foglalkoztató területén pedig kerékpártárolókat alakítunk ki.
A fejlesztésre kapott támogatás összege: 299.916.600 Ft, melyet a képviselő-testület döntése alapján 49.134.485 Ft önerővel egészítünk ki.
A szabadidős élményközpont jövő év március 31-re készül el a tervek szerint.

Forrás: https://www.facebook.com/gorgenyierno

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.