A téli hónapokban is nyitva tartanak a gyulai szálláshelyek

“Gyula nyitva van, Gyula nyitva marad! Ez a terv.” – ez volt olvasható nemrég Görgényi Ernő közösségi oldalán.

A polgármester a helyi szállodák tulajdonosaival és igazgatóival, valamint az apartmanok, panziók érdekképviseletét is ellátó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület vezetőivel találkozott. Az eseményen egyetértettek abban, hogy ha a város legvonzóbb turisztikai attrakciói, a Gyulai Várfürdő, a vár és a kastély működni fog, akkor a szállásadók számíthatnak arra, hogy lesz elég vendég. A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége nem tervezi az átmeneti bezárást sem, a téli hónapokban is nyitva lesznek és várják a vendégeket.

Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel ügyvezetője hangsúlyozta, az emelkedő energiaárak hatással lesznek az őszi, téli időszakra.

Sándor Hajnalka, a Romantika Panzió vezetője kiemelte, hónapról-hónapra változik a vendégek összetétele és a foglalási szokások is. Egyre későbbi időpontban foglalnak az emberek.

Kun Miklós, a várfürdő igazgatója korábban a Gyula Tv-nek elmondta, nem tervezik a létesítmény bezárását, csupán a gázzal fűtött 50-es uszoda lesz zárva a téli hónapokban. Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a vár és az Almásy-kastély is nyitva lesz a tél folyamán. Az utóbbit geotermikus energiával fűtik, a gázt be sem vezették a felújításkor.

 

Forrás: gyulatelevizio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.