Bozsó finisszázs

Különleges eseménnyel búcsúzik a Kohán Képtárban Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész kiállítása, amelyet a Bozsó 100 Emlékév alkalmából rendeztek.

A finisszázs első részében Erdélyi Tímea színművész és a gyulai Élővíz zenekar közös produkciója idézi meg az alkotót. A tulajdonképpeni egyszemélyes kamaradarabban Erdélyi Tímea a múzsa
szemszögéből próza, vers és ének segítségével megy végig Bozsó János életútján és mutatja be
művészetét.

A folytatásban a Bozsó Gyűjtemény szakemberei tartanak tárlatvezetést, illetve előadást a kiállított
festményeken keresztül az alkotóról és munkásságáról.
A Bozsó Gyűjtemény vendégkiállítása a nyári főszezonra érkezett a Kohán Képtárba. Az 1979-ben
megnyílt Bozsó Gyűjtemény nemcsak a három évvel korábban Kecskemét városnak ajándékozott
alkotásait tartalmazza, azok mellett a festőművész néprajzi és iparművészeti gyűjteménye is
gazdagítja. A június 15-én nyílt tárlat így elsősorban Bozsó János festményeit mutatja be, azok mellett azonban a képzőművész gyűjteményi hagyatékából egy főúri ülőbútor és egy parasztbútor is érkezett Gyulára. (Az ülőgarnitúra különlegességét az adja, hogy annak a Ferenczy Idának a hagyatékában szerepelt, aki Erzsébet királynénak volt a bizalmasa és felolvasónője; utóbbiról az Almásy-kastélyban október végéig tekinthető meg egy, a Gödöllői Királyi Kastéllyal közösen megalkotott kiállítás.) Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész kiállítása szeptember 3-ig látható a Kohán Képtárban. A tárlatot záró finisszázst augusztus 31-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel rendezik a kiállítóhelyen. A belépés díjtalan.

Forrás: gyulakult.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.