Bréda kastély

Bréda kastély

Cím: 5743 Lőkösháza
Telefon: +36-30/963-3088
E-mail: info@bredakastely.hu
Internet: www.bredakastely.hu

A körösök vidékén a hamisíthatatlan alföldi táj végtelennek tűnő messzeségében, egy kerek erdő közepében méltóság teljesen áll a háborítatlan csendben a szemet rabul ejtő Vásárhelyi-Bréda Kastély.
Az igényesen felújított lökösházi Vásárhelyi-Bréda kastély és a csodálatos mediterrán hangulatú kastélyparkja egyedi és különleges programokkal várja a látogatókat.
A kastély klasszicista stílusban 1806. körül épült, építtetője kézdy-Vásárhelyi Vásárhelyi János Arad –Csanád vármegye alispánja volt.
A több mint 200 éves fennállása óta a történelem vasfoga igencsak megtépázta az épületet valamint a hozzá tartozó ősparkot.
Mégis sikerült megmenteni a végleges pusztulástól a felújítás után mára az ódon falakon belül közel 500 nm–en kiállítótér és látogató központ működik.
Az épületben a modern technika vívmányainak segítségével számos különleges és érdekes megoldás kápráztatja el a látogatókat.
A kastély fő attrakciója a homlokzatán minden este naplemente után kezdődő Európában egyedülálló állandó kültéri 3 D épületvetítés.
Kastélyunkban 5 nyelvű Orpheo Audio Guide idegenvezető rendszer vehető igénybe!
2015. Április 1-től a 3D épületvetítés kezdési ideje 20:00!
A kastély nyitvatartása: minden nap 12:00-az épületvetítés kezdetéig
Információ: 0630/963-3088