Póstelek Szabadidőpark

Cím: 5600 Békéscsaba, Pósteleki út 2084
Telefon: +36 70/632-3248
E-mail: info@postelek.com
Internet: www.postelek.com

 

A Pósteleki Szabadidőpark Békés megyében három város Békéscsaba, Gyula, Békés ölelésében fekszik. A hely a XIX. században a Wenckheim család gerlai birtokának része volt. 1895-ben ismét jelentőséget kapott, amikor Wenckheim Krisztina grófnő feleségül ment gróf Széchényi Antalhoz. Krisztina hozományul a szülői birtokokhoz közel fekvő, erdőben gazdag cca. 3000 hold nagyságú pósteleki birtokrészt kapta meg. Bár a II. világháború végzetes pusztítást okozott a kastélyban és környezetében, de az ma romjaiban is impozáns látványt nyújt. E történelmi hangulatot árasztó, gyönyörű adottságokkal rendelkező, nyugodt környezetben várjuk kedves vendégeinket! A kastélypark az eredeti állapotnak megfelelően folyamatosan megújul. Mindenkit szeretettel várunk, aki a természetben szeretne pihenni, regenerálódni és felüdülni. Rohanó, stresszes világunkban nem lehet más választásunk, mint visszakanyarodni oda, ahonnan indultunk: a TERMÉSZETBE.

A Weinckheim kastély és az uradalom park-maradványa 1989 óta természetvédelmi terület. Különleges fafajai között megtaláljuk a megye legnagyobb vasfáját, a vörös levelű bükköt, a mocsári tölgyet és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. Tűzrakó helyek, asztalok, padok, az erdő bejáratánál egy hangulatos erdei büfé várja Önöket.

Parkerdő

Különleges fafajai között megtalálhatjuk többek között a megye legnagyobb vasfáját, vörös levelű bükköt vagy a mocsári tölgyeket és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. A régi sétány és a kastély tó rekonstruálása mellett, a romos kastély környékének megtisztításával, tűzrakó helyek, padok kihelyezésével, továbbá az erdő bejáratánál egy hangulatos, erdei büfé létesítésével biztosítjuk a kirándulók, túrázók kényelmét.

 

 

 

 

Korcsolyapálya

Egész évben használható műanyag borítású korcsolyapálya egyedülálló a megyében. Kölcsönzővel és büfével is rendelkezünk. Színes programokkal, kellemes zenével várunk mindenkit. Téli időszakban (decembertől – januárig) Békéscsaba Fő terén állítjuk fel, melynek közvetlen környezetében a karácsonyi vásár van.

 

 

 

Programok

Egész évben vállaljuk lakodalmak szervezését és kivitelezését, de partnertalálkozók, céges évfordulók, csapatépítő tréningek és sportnapok szervezőinek is ideális otthont nyújt a szabadidőpark. Sportnap közt említjük a paintball –t, focit, kézilabdát és röplabdát, hiszen rendelkezünk helyszínekkel hozzá. A homokos pályánk alkalmat ad, akár kézilabda, akár röplabda, akár foci mérkőzések megrendezésére is, hiszen méretéből adódóan mindhárom pálya kialakítható. A kitűnő minőségű füves pálya lehetőséget kínál, kisméretű – 40×20-as pálya 3×2-es kapuval pálya kialakítására is. Új létesítésű öltözők teszik e szolgáltatásunkat még komfortosabbá.

Játékpark

Játékparkunk nyári szezonunkban minden nap várja a ki látogatókat. A Pósteleki játékpark teljes kikapcsolódást nyújt a kicsiknek és ez által a felnőtteknek is egyaránt. Található több állásos kötélpálya, légvár, trambulin, homokozó, körhinta, óriás- sakk és malom, azaz minden, amivel egy gyermek le tudja kötni magát. Kiváló helyszín születésnapok vagy céges rendezvényen résztvevő gyermekek számára.

 

 

 

 

Vadaspark

A mini vadaspark és kisállat simogató elsősorban a gyerekeket várja. Célunk, hogy megismerjék, testközelből lássák a kedves állatokat. Folyamatosan bővülő állatcsaládunk (őz, szarvas, kecske, birka, szamár) egész évben várja a ki látogatókat.

Túrák

Lehetőség van 3 különböző túraútvonal megtételére az erdőben melyek táblán található térképek segítségével könnyen bejárhatóak gyalog, kerékpárral vagy egy hangulatosabb lovas hintóval is. Helyi idegenvezetőnk külön kérésre, múlttól a jelenig egy igazán figyelemlekötő bemutatást tart a parkerdőről.

Táborok

Szakképzett pedagógusok, kiváló szakemberek vezetésével minden évben napközis, illetve bentlakásos táborokat szervezünk június közepétől augusztus végéig. A gyerekeknek tartalmas, izgalmas, szórakoztató, tematikus programokat kínálunk.

Nyári szezon kezdete – vége:

Április – Október